Please note, your browser is out of date.
For a good browsing experience we recommend using the latest version of Chrome, Firefox, Safari, Opera or Internet Explorer.

COVID-19 FAQ

Hoe gaan wij om met COVID-19?

Juist nu is het belangrijk om een gezonde werkplek te creëren voor uw medewerkers. Op dit moment is er dan ook volgens het Voedselcentrum en het European Food Safety Agency geen bewijs dat voedsel een bron is om COVID-19 over te dragen. Het is uiteraard wel belangrijk om hygiënisch met voedsel om te gaan en de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Daar willen wij meer informatie over verschaffen.

Welke maatregelen nemen wij tijdens COVID-19?

Naast de standaard hygiënemaatregelen van de hygiënecode voor ongesneden groente, fruit en paddestoelen hebben wij extra maatregelen genomen:

 • Onze medewerkers blijven thuis bij lichte klachten/verschijnselen;
 • Voor de starttijd wordt iedere medewerker gecontroleerd op eventuele verschijnselen;
 • Chauffeurs maken de bus voorafgaand de rit schoon en beschikken over een flacon desinfecterende handgel;
 • Chauffeurs zijn verplicht een mondkapje te dragen;
 • Chauffeurs plaatsen de manden op locatie zonder persoonlijke overdracht;
 • Er wordt een afstand van 1,5 meter bewaard voor productie, transport en op kantoor.

Wat zijn standaard hygiënemaatregelen?

Onze productiemedewerkers zijn ten alle tijden verplicht om handschoenen en haarnetjes te dragen. Verder dient elke medewerker zijn of haar handen regelmatig te wassen om kruisbesmetting te voorkomen. 

Is het veilig om op kantoor fruit uit een gedeelde mand te eten?

Ja. Wij adviseren u om uw medewerkers goed de handen te laten wassen voordat zij het fruit uit de mand/krat/box pakken. Vervolgens kan het onpelbare fruit het beste gewassen worden uit voorzorg.

Kan het fruit per stuk worden verpakt?

Nee. De voornaamste reden is dat het niet bewezen is dat dit besmettingsgevaar uit de weg gaat. Daarnaast is het verpakken van fruit in een extra laag niet bevoordelijk voor de versheid van het product. Ten slotte is dit niet in lijn met onze visie over een duurzame maatschappij en het tegengaan van onnodig afval.

Hebben jullie alternatieven waar wij in plaats van onze reguliere bestelling gebruik van kunnen maken?

Jazeker! Wij denken graag met u mee om u te voorzien van een fijner gevoel als het gaat om een eventueel besmettingsrisico door aanraking. Wij hebben daarom vijf alternatieven waar u gebruik van zou kunnen maken. Bij interesse of vragen kunt u contact met ons opnemen.

 • Alternatief 1 Bananen en mandarijnen: bevat alleen pelbaar fruit dat beschermt wordt door een natuurlijke schil;
 • Alternatief 2 Fruit in kartonnen box met compartimenten: fruit komt in kartonnen dozen waarvan elk stuk fruit in een apart compartinent zit; 


 • Alternatief 3 Doneer uw fruitbestelling aan de zorg of een goed doel: met de doneeractie kunnen wij zorgverleners bedanken en hen de mogelijkheid bieden om gezond te blijven eten;
 • Alternatief 4 (of als extra optie) Vitamine boost bag: individueel fruit tasje voor elke werknemer voor thuis of op de eigen werkplek;
 • Alternatief 5 (of als extra optie) Noot oplossing: individueel noot zakje voor elke werknemer voor thuis of op de eigen werkplek.

Wat gebeurt er met het overtollige fruit?

Dat wordt gedoneerd! Om verspilling te voorkomen en verschillende lokale ziekenhuizen, zorginstanties en voedselbanken te steunen in deze periode wordt een groot gedeelte van ons overtollige fruit gedoneerd. Wij vinden het hartverwarmend om te zien dat meer dan 200 bedrijven meedoen aan onze doneeractie. Klik hier voor een impressie.