Please note, your browser is out of date.
For a good browsing experience we recommend using the latest version of Chrome, Firefox, Safari, Opera or Internet Explorer.

Wij streven naar een maximale variatie van fruit in onze manden

Wij bieden jaarlijks een seizoensgebonden variatie van minimaal 15 verschillende verse vruchten aan. Dit is natuurlijk exclusief de verschillende soorten appels, peren en pruimen die wij leveren. Een seizoensgebonden variatie is milieuvriendelijker, maakt onze service verrassend en zorgt er voor dat wij u van alle essentiële vitaminen en mineralen kunnen voorzien om de mensen op uw kantoor het hele jaar door gezond te houden.

KLIK op een van onze vruchten hieronder en lees wat fruit voor de gezondheid doet en hoe elk fruit de werkprestatie op kantoor kan verbeteren.

De eerste druiven werden 6000 jaar geleden geteeld en vandaag de dag behoren ze tot de meest populaire vruchten bij Fruitful Office! Van het bevorderen van de gezondheid van Romeinse keizers voor het beheren van het Romeinse rijk tot aan het helpen van werknemers om de dag door te komen, druiven vervullen een belangrijke rol in het faciliteren van een gezonde en hardwerkende geest.

Druiven zijn rijk in natuurlijke suikers die ons brein stimuleren om sneller te denken en om informatie sneller op te slaan. Druiven helpen ook bij het verhogen van prestaties en verminderen vermoeidheid op het werk.

Druiven zijn ook een goede bron van fytochemicaliën die fungeren als krachtige antioxidanten, cholesterolbestrijders en immuunsysteemboosters. Dit maakt druiven tot belangrijke reinigers van je lichaam die je eventueel kunnen helpen om de dag door te komen na wat drankjes in het weekend of doordeweeks!

De schil en pitten van de druif bevatten de krachtige antioxidant resveratrol, welke goed is voor uw bloedcirculatie, bescherming van de huid tegen rimpels, bevordering van genezing en vermindering van de kans op aandoeningen zoals artritis. Druiven kunnen dan ook van groot belang zijn als u lange dagen moet maken achter uw bureau.

Wij leveren de volgende druivenrassen in onze manden: Autumn Royal, Thompson, Sugraone, Crimson and Flame.

Een belangrijke les die men van kinds af aan al leert is: "An apple a day keeps the doctor away!". Wij zijn erachter gekomen dat dit vandaag de dag nog steeds het geval is!

Appels zijn rijk in pectine, dit fungeert als een antioxidant die het cholesterolgehalte in ons bloed verlaagt. Antioxidanten zijn chemische stoffen die helpen kanker te voorkomen door het verminderen of voorkomen van oxidatie. Na het eten van een appel voelt u zich een stuk beter dan na het eten van een clubsandwich met een klant. Appels zijn ook rijk in vitamine A wat bevorderlijk is voor het gezichtsvermogen wat erg goed van pas kan komen als u de hele dag achter uw computerscherm zit.

Daarnaast zit er in appels procyanidine B2, wat verouderingsverschijnselen zoals bijvoorbeeld rimpels doet verminderen en het is tevens bevorderlijk voor de haargroei.

Wij leveren de volgende soorten appels in onze manden: Braeburn, Granny Smith, Golden Delicious, Elstar, Wellant en Delcorf.

Pruimen behoren tot de meest populaire vruchten op aarde. Er zijn zo'n 2000 soorten die wereldwijd geteeld worden en waarvan wij de lekkerste selecteren voor in onze fruitmanden.

Pruimen zijn rijk aan antioxidanten en verlagen hierdoor de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Volgens de Britse organisatie "Produce for Better Health Foundation" zijn donkere pruimen bevorderlijk voor het geheugen. Een geweldige tool om u te helpen onthouden wanneer uw baas jarig is.

Van de 2000 verschillende pruimensoorten selecteren wij de volgende: Sapphire, Black Diamond, Black Amber, Greengages, Fortune, Larry Anne, Laetitia, Santa Rosa and Red Beauty.

Mandarijnen en satsumas behoren tot de zachte citrusvruchten. In onze manden leveren wij voornamelijk zachte citrusvruchten aangezien deze op de werkplek makkelijker te schillen zijn en daardoor makkelijker te eten.

Zachte citrusvruchten zijn de "Niagara Falls" van vitamine C. Mensen hebben vitamine C nodig om hun immuunsysteem op peil te houden. Het werkt als een antiviraal middel en helpt om weerstand te bieden tegen of versnelt het herstel van die vervelende jaarlijkse griep die opspeelt en zich verspreidt op kantoor tijdens de herfst - en wintermaanden.

Mandarijnen bevatten ook vitamine B1 wat stijfheid en vermoeidheid vermindert op het werk. Dit is met name een goede vrucht om de ochtend door te komen na de intense fitness sessie die u de avond ervoor bij de sportschool heeft gehad.

Wij kopen voornamelijk de volgende mandarijnenrassen in: Mandarijnen, Clementines, Satsuma's, Mineolas, Clemenules en Clemenvillas.

De aardbei zorgt voor een zomers gevoel. Ook is de aardbei rijk aan vitamine C die wederom het immuunsysteem van de mens in stand houdt.

Aardbeien bevatten vitamine A, dit is een hulpmiddel voor celreproductie. Zo kan deze vrucht bijvoorbeeld helpen tegen een droge huid in werkruimtes met airconditioning.

Tenslotte bevatten aardbeien kalium wat belangrijk is voor het overdragen van zenuwimpulsen, het hartritme en voor bepaalde spierfuncties. Wellicht komt dit van pas op de werkplek als u soms snel moet reageren en assertief moet zijn.

Wij leveren de Elsanta aardbei.

Bananen behoren tot onze meest populaire vruchten en niet alleen omdat ze makkelijk te pellen zijn.

Ze bevatten veel natuurlijke suikers die veel energie opleveren en erg belangrijk zijn om die lange dagen op kantoor te overleven. Volgens het Psychologische Instituut in Oostenrijk kan een hoge werkdruk en stress aanzetten tot het consumeren van ongezonde snacks zoals chocolade, muffins en chips. Het eten van bananen helpt ons om ons suikergehalte te beheersen waardoor de paniekerige vraatzucht en verlangens naar chocolade verminderen.

Bananen zijn ook rijk aan kalium een stof die de bloeddruk in ons lichaam in stand houdt en dus ook erg belangrijk is gedurende die stressvolle momenten op de werkplek. Een gemiddelde banaan bevat ongeveer 400 mg kalium: dit voldoet aan de dagelijks benodigde dosis van dit belangrijke mineraal. Tot slot is uit onderzoek van MIND gebleken dat bananen je humeur kunnen beïnvloeden en dat je er vrolijker van wordt. Dit komt doordat bananen tryptofaan bevatten, een soort eiwit dat het lichaam omzet in serotonine. Sertonine is een stof in ons lichaam waardoor we ons vrolijker gaan voelen. Een nuttige vrucht dus voor mensen met een ochtendhumeur.

De bananen in onze manden zijn Cavendish bananen.

Onderzoek toont aan dat kersen melatonine bevatten, wat helpt om een beter slaappatroon te ontwikkelen. Na een zware dag waarbij u in gedachte nog door het kantoor aan het racen bent, zullen kersen hun werk doen op het moment dat u het licht uit doet en snel en goed in slaap wilt vallen.

Anthocyaan in kersen werkt ontstekingsremmend en helpt bij het verminderen van algemene pijn in het lichaam. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat het eten van 20 kersen een effect kan hebben op het lichaam dat wel 10 keer sterker is dan het nemen van een aspirine.

Tenslotte bevatten kersen grote hoeveelheden quercetine, wat volgens onderzoekers de kans op bepaalde vormen van kanker helpt voorkomen.

Perziken en nectarines zijn rijk in vitamine C, wat een belangrijke rol speelt in het opbouwen van onze weerstand. Ook zijn perziken en nectarines een uitstekende natuurlijke bron van mineralen, zouten en vooral van kalium. Deze stoffen hebben een gunstig effect op de hartslag, groei, spiersamentrekking, en op het evenwicht van het zenuwstelsel. Ideaal dus voor de ups en downs van een stressvolle dag op kantoor!

Ten slotte bevatten perziken en nectarines ook een redelijke hoeveelheid beta-caroteen. Ons lichaam zet beta-caroteen om in retinol of vitamine A, wat zeer belangrijk is voor het behoud van een goed gezichtsvermogen. Dit kan helpen om uw ogen te beschermen tegen al die uren voor het computerscherm.

Peren hebben een bijzondere vorm en een dikke schil. Naast een sappige en heerlijke smaak zit de peer vol vezels wanneer de schil nog in tact is. Deze vezels zijn essentieel voor het menselijke lichaam. Het helpt om het suikergehalte in onze bloedstroom op peil te houden en ondersteunt de werking van onze spijsvertering. Bovendien helpen de vezels bij het reguleren van het cholesterolgehalte in ons lichaam.

Verder zijn peren een snelle bron van energie door de grote hoeveelheid fructose, glucose en koolhydraten die deze vrucht bevat. Dit is bijzonder nuttig om de vermoeidheid te verminderen op een koude winterse ochtend bijvoorbeeld!

Wij leveren vooral de Conference peer.

Wist u dat een vijgenboom geen bloemen heeft? De bloesem van de boom zit in de vruchten... Dit betekent dat wanneer je een vijg eet je eigenlijk heel veel kleine bloemen aan het eten bent!

Vijgen zijn een uitstekende bron van voedingsvezels die goed zijn voor de spijsvertering na een grote lunch.

Volgens het Nationale Kanker Instituut in de Verenigde Staten helpen vijgen ook om het risico op verschillende soorten kanker te verminderen.